Evenementen


BZT SHOW

Op 25 september 2015 kregen we telefoon van de redacteur van de BZT Show,
Dit programma vervult wensen van kinderen,
de vraag was natuurlijk of wij een wens wilden vervullen,
Een meisje die haar vader twee jaar geleden heeft verloren wil graag
een schilderij van hun laatste foto samen, geschilderd in zwart/wit.
natuurlijk doen we hieraan mee!

U kunt het bekijken in de uitzending van 24 oktober 2015
http://www.npo.nl/de-bzt-show/24-10-2015/KN_1673157
Schilderij BZT Show


MyPainting.nl SBS6 Jouster Courant


JOURE – SBS6 heeft maandag opnames gemaakt bij het Jouster bedrijf My Painting voor het nieuwe tv programma Alles over Wonen. 
MyPainting in Jouster Courant

My Painting heeft momenteel niet te klagen over media-aandacht.
Zondag 23 maart is er een korte ‘walk-through’ te zien in Alles over Wonen van SBS 6.
Dan wordt ook aandacht besteed aan barokke spiegels die figureren in de familiefilm Heksen bestaan niet.

Maandag heeft een filmploeg opnames gemaakt in Joure voor het programma Alles over Wonen. 
Ook Jeroen Smits, de presentator van Alles over Wonen, was hierbij aanwezig.
Alle aandacht is vorig jaar begonnen toen het Jouster bedrijf werd uitgenodigd om mee te werken aan het programma Robs Grote Tuinverbouwing. 

De uitzending Alles over Wonen is zondag 23 maart om 16.00 uur en de herhaling is op zaterdag 29 maart om 15.30 uur.

De familiefilm Heksen bestaan niet, is vanaf 18 juni te zien in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.  De opnames vinden niet plaats in Joure.Robs Grote Tuinverbouwing Kerstspecial


Reproductie schilderij "de zonnebloemen" van Vincent van Gogh gemaakt door My Painting in een documentaire over Helene Krüller Möller.

foto-zonnebloemen-vincent-v-gogh-my-painting-op-tv


 

 

Romantische markt Joure vrijdag 16 augustus 2013

Joure voor even het Parijs van Nederland

Ook dit jaar zal Joure voor een dag zich omdopen tot een echte Mont Martre Markt. Ruim 250 kramen zullen de Midstraat omtoveren tot een prachtige en bovenal gezellige Romantische Markt. De kunst- en verzamelmarkt biedt tal van nostalgische producten uit (groot)moeders tijd. De markt kent al een lange traditie in Friesland en is in meer dan vijftig jaar uitgegroeid tot een echt Fries evenement.

 

Kunstmarkt
Vanaf het D.E. plein tot aan de Jouster Tour is er een grote kunstmarkt. Zo’n veertig deelnemers waaronder schilders, beeldhouwers, edelsmeden en portrettekenaars exposeren en verkopen hun kunstwerken. De bezoekers zullen zich voor even wanen op een echte Mont Martre markt, waar antiek, brocante en curiosa samenkomt. Een ganzenparade amuseert het publiek met een wandeling door de Midstraat. 

Verzamelmarkt
Nederland kent meer dan een miljoen gedreven verzamelaars op de meest uiteenlopende gebieden. Niet zo gek dus dat de verzamelmarkt de hele één kilometer lange Midstraat nodig heeft om de collectie uit te stallen. Vintage-artikelen zullen daarbij niet ontbreken. Vintage is een opkomende trend in Nederland. Oude, waardevolle, exclusieve spullen uit een bepaalde tijdsgeest vinden een nieuwe eigenaar. Honderden gespecialiseerde standhouders zullen exclusieve spullen aanbieden.

Tussen Kunst en Kitsch
Kunst- en antiekkenner dhr. Bonhof van Artafact zal met een voormalig medewerker van Sotheby’s uit Londen kostbaarheden van het publiek (gratis) taxeren. Net zoals bij het AVRO-programma Tussen Kunst en Kitsch kan iedereen zijn pronkstok meenemen en laten beoordelen. Op het DE-plein zijn tevens weer de nostalgische Verkadealbums, oude schoolplaten en plaatjesalbums van Anton Siedsma te vinden. De albums worden verkocht, maar je kan ze ook omruilen met albums van jezelf. De meegebrachte albums kan het publiek ook laten taxeren. De organisatoren van de Romantische Markt raadt iedereen aan om de albums en losse plaatjes mee te nemen.

Voldoende parkeerruimte
De toegang is gratis en ook het parkeren kost geen geld. Naast de gebruikelijke parkeerplaatsen rondom de Midstraat kan men dit jaar ook gratis parkeren op het bedrijvenpark Woudfennen. Volg hiervoor de parkeerborden. Er zal een gratis pendeldienst (oude Amerikaanse schoolbus) zijn die de bezoekers van en naar de Midstraat brengt.

 

 

’Tijdelijk’ kunstatelier in voormalige Aldi Joure

JOURE - Het bedrijf Mypainting.nl uit Joure heeft een tijdelijk atelier in Joure gevonden. Mypainting.nl, dat kunstwerken van foto’s maakt, exposeert vanaf 28 januari in het voormalige pand van supermarktketen Aldi aan De Merk in Joure.


Het gaat om een tijdelijke oplossing. Voor het pand bestaan namelijk plannen. Zo moeten er apparte-menten op de locatie komen. Wanneer dit project start is nog niet bekend. "Omdat niemand er wel bij vaart dat het pand al twee jaar leegstaat, hebben we contact opgenomen met bouwbedrijf Cornel en A7 Makelaars", legt Jolanda de Zwart van MyPainting.nl uit. De beide eigenaren van de voormalige Aldi gingen akkoord met de tijdelijke invulling. 

"In dit pand hebben we ruimte genoeg om alles goed te presenteren." Het atelier zal op zaterdagen geopend zijn. Het gaat wel om een tijdelijke oplossing. "De termijn is niet bekend, maar in principe kunnen we hier blijven exposeren tot aan de bouw van de nieuwe appartementen. Die staan nu nog in de verkoop."

Vanaf oktober vorig jaar is MyPainting.nl op zoek naar een ander pand voor haar atelier. "We hebben twee maanden in Heerenveen een pand kunnen betrekken, maar daarna ging alles in de opslag en hadden we alleen nog onze webwinkel. Omdat we geen ander pand konden vinden dat voor ons geschikt was, hebben we op de Vegelinsweg, ons woonadres, een gedeelte verbouwd voor expositieruimte." Deze ruimte is echter niet groot genoeg om alles te kunnen tonen. Uit praktisch oogpunt wordt het atelier aan huis wel behouden.

De gemeente Skarsterlân steunde het bedrijf in een zoektocht naar een geschikt pand dat als atelier kon dienen. "Er zijn vier panden de revue gepasseerd, waaronder het oude postkantoor in Sneek en Heerenveen." Het bedrijf had echter een voorkeur voor Joure en is daarom blij met de ’tijdelijke oplossing’. "We hebben inmiddels zelf verplaatsbare wanden met een schilderijen ophangsysteem waarmee we het pand kunnen inrichten. We hoeven dus alleen schoon te maken en stroom te regelen."

Lees ook: Bijzonder kunstatelier zoekt plek in Joure

Archieffoto